zondag 11 december 2011

Websites

K. heeft al weken geleden gevraagd of ik haar verder wil helpen met haar website. Zij is bezig een bedrijf op te zetten rond creatief denken over ouder worden. Cre-Age gaat het heten. Zij is niet echt ervaren met computers, maar heeft mooi wel het nieuwste model Apple. Een jaar geleden hebben we samen een Blogspot-pagina in elkaar geknutseld, die ik zelf warm en mooi vind, maar intussen heeft ze met een 'echte' webbouwer een 'echte' website gemaakt. En nu wil ze daar haar oude blogs naar toe verhuizen.

Vrijdag meldt K. me en passant dat dat niet in Blogger maar in Wordpress gaat. De moed zakt me meteen in de schoenen. Wordpress! De mensen die ermee werken zweren erbij en beweren steevast dat het net zo gebruikersvriendelijk is als Blogger, nou echt niet!

Mijn eerste blog probeerde ik - vier jaar geleden alweer - in Wordpress te maken. Dat moest van RoRo7 want die moest dat van Elz. Dus moest ik dat ook. Ik ben echt geen digibeet, maar daar kwam ik niet uit. Nachtenlang zoeken. Die blog is er nog steeds. Er staat niets op.

K. heeft groot vertrouwen in mij. Dat is mooi. Maar nu gaat dat jammerlijk beschaamd worden. Ik snap de structuur van de admin niet. Wel lukt het op de duur nieuwe berichten te plaatsen, alleen kunnen we de WYSIWYG-module niet vinden en werken noodgedwongen in de html-modus. Wat is dat, wysiwyg, en html, vraagt K. Ik heb geen idee hoe je dat uitlegt.

Gelukkig komt alles goed als we YouTube-filmpjes in haar site plakken. Nu heeft ze echte filmpjes in haar site. Ze straalt van oor tot oor. Dat ik daar aan bij kan dragen. Voor zulk stralen doe je toch alles voor, zelfs Wordpress. Ik moet maar eens verder in Wordpress gaan verdiepen.

K's nieuwe site is strak en zakelijk. We weten niet hoe we dat zwart minder zwart kunnen krijgen. Het is officiëler en 'echter' dan de Blogspot. Voor een zakelijke site is dat misschien wel goed en beter, maar toch heb ik er gemengde gevoelens over.

Geen opmerkingen: