zaterdag 10 december 2011

Rooie en Gele?

Het is geen mooi scherp portret, ik weet het, want veel te dichtbij genomen. Maar ik durf niet goed te bewegen. Deze zit bijna op schoot en laat zich aaien. Ik neem al een beginnetje van gesnor gewaar. Even later voegt ook zijn broertje zich bij ons op de bank. Daar zit je dan in de  vroege ochtendstond op de bank met je twee nieuwe schatteboutjes. Vertrouwen gewonnen. Pure gelukzaligheid.

Hebben ze al een naam? Nee ze hebben nog geen naam. Project halsbandje heeft onverwacht veel voeten in de aarde. Bij het halen van de katten vorige week raakten we verzeild in een dierensuper met de naam Jumper, waar ik twee lederen halsbandjes met diadeempjes kocht. Een rode en een witte. Immers: voor mijn nieuwe prinsjes is het beste nog niet goed genoeg. Enfin, de bandjes zijn te klein. Je kunt ze niet verlengen. Ze passen echt niet om hun jonge nekjes. Het rode riempje heeft Nichtje meegenomen, dat ze als een soort sm-polsbandje kan dragen. Het witte riempje is nu een speeltje. Maar de vraag who-is-who begint toch wel te prangen. Ik doe een van de twee wijlen-Vespa's halsbandje om de hals. Maar dat bandje weet hij / weten zij steeds af krijgen.

Bij Bobby in de buurt zijn bij mijn weten twee dierenwinkels. Ik denk: daar ga even lopend naar toe. Dus een eind de Adelaarstraat in en aan het eind weerom. Nee, geen dierenwinkel. Meer? Dan naar de Amsterdamsestraatweg. Daar was een dierenwinkel naast de AH. Die is er ook niet meer. Wat is er in de dierenwinkelbranche aan de hand?

Bij dierenwinkel 't Vogelparadijs aan de Nachtegaalstraat scoor ik een rood en een geel halsbandje met diamanten. Misschien moeten ze gewoon maar Rooie en Gele gaan heten, hopende dat deze bandjes om hun nekjes blijven. Rooie is inderdaad de doerak, de schrokop.

Geen opmerkingen: