donderdag 21 maart 2013

All Time Record

Luigi is jarig. Zij doet nooit verjaardagen, maar nu voor het eerst sinds jaren wel. Dus ik naar het Olympiaplein. Het is een verjaardag van mijn lievelingssoort, met veel langdurige vriendinnen en exen. Niet te groot en van het genre jouw-vrienden-zijn-mijn-vrienden. Lekker eten, lekkere wijn, eerst nog high culture bij de cadeaus en steeds meer slap ouwehoeren en lachen. Héérlijk. Omdat ik al een week of wat nauwelijks wijn heb gehad moet ik na drie wijntjes heel hard lachen..

Wat ook fijn is dat ik - als ik áánkom op het Olympiaplein- mijn persoonlijk fietsrecord gehaald blijk te hebben sinds ik de app Moves heb: vandaag heb ik al 55 minuten gefietst.

Iedereen vind t wel een beetje zielig dat ik nog helemaal naar de Schellingwouderbrug moet fietsen. Niemand weet hoe ver het is, maar dat het vér is, daar is iedereen het wel over eens. Hani501 en Inge willen me wel thuisbrengen in de fourwheeldrive, de Zeeburgerdijk ligt grofweg op de route van het Olympiaplein naar Woudsend, en de fiets kan wel achterin. 

En ineens is daar die uitdaging. Ik weer niet eens hóe ik moet fietsen van het Olympiaplein naar Oost. Eerst de Apollolaan, zegt Luigi. En duidt mij de route naar het Roelof Hartplein. Ik ken Nieuw-Zuid niet zo goed, maar ik kom er wel, beloof ik.

Van het Olympiaplein naar huis blijkt 6,5 km. Met alle stoplichten tegen doe ik er 29 minuten over. Zodat mijn All Time Record nu op 1:24 staat.Yes!



Geen opmerkingen: