vrijdag 15 maart 2013

Thuisblijven

- Ik zie je nooit meer! zegt Buurman.
- Nee, zeg ik, dat komt: we brengen elkaar zo op het slechte pad.
- Dat dacht ik al, zegt hij. Kom dan een kopje théé drinken.

Buurman heeft uit Frankrijk een grote voorraad Franse rode wijn en we drinken samen zo een flesje leeg. Meestal draait hij er allerhande bijzonder muziek bij. Hij heeft ook pakjes Gauloise te over. Nee, hij snapt wel dat ik niet meer kom.

Maar dapper drinken we een kopje thee en nemen we de buurtnieuwtjes door. 'De AH aan de Molukkenstraat is verbouwd en weer over. Ben jij er al geweest?' Maar op alleen thee is het best moeilijk. 'Laten we ergens gaan eten,' stel ik voor, 'bijvoorbeeld bij de Chinees op de Molukkenstraat.' Maar dat is geloof ik te plompverloren.

Mijn Boekenbalkaarten heb ik dit jaar maar aan Vinnie en RoRo gegeven. Want zo'n Bal is ook alleen maar vol te houden met flink veel wijn. 'Neem dan whiskey,' zegt Vinnie, 'of wodka. Dat doe ik ook. Daar zitten minder calorieën in.'

De meeste mensen knikken als ik over mijn dieet praat heel begripvol - of doen alsof. Zus4 lacht echter schaterend om mijn wederwaardigheden. Dat kan natuurlijk ook. Volhouden, hoor, zegt ze streng. Ga anders maar hardlopen met de Buurman.

Geen opmerkingen: