vrijdag 8 maart 2013

Blindegeleidepup

Aline komt eten. Zij vraagt of haar hond Lansa mee mag. Já! Lansa is een blindegeleidepup. Ze is zijn opvoeder, voor een jaar. Ieder jaar worden er zo’n 200 pups geboren die geleidehond worden. Puppypleeggezinnen zorgen ervoor dat de pups in een jaar opgroeien tot stabiele, gehoorzame, blije honden. Het is heel intensief, een geleidpup opvoeden.

Lansa is nog maar een half jaar, maar ziet er al uit als een volwassen hond. Dat leidt wel eens tot misverstanden. Ze reizen samen met de trein en de bus. Reizen is/wordt werken voor hem. Daar wordt-ie op getraind. Iedereen wil aan hem zitten, zo lief, maar dat mag niet.

Ze waren nooit eerder bij mij, dus Aline weet niet dat je naar mijn huiskamer twee trappen op moet. Lansa heeft nog nooit trappen gelopen. Dat mag niet nog vanwege dat de kwetsbaarheid van zijn  aangroeiende gewrichten. Maar hij is 31 kilo, we kunnen hem allebei echt niet tillen. Dus doet deze enorme pup aan mijn Zeeburgerdijk zijn eerste traploopervaring op. Hij heeft geen idee hoe dat moet. Het is ook nog eens illegaal!

Als we het eten op hebben gaan we door het Flevopark lopen. Daar mag hij los.

Geen opmerkingen: