zondag 24 maart 2013

Lincoln

Laatst in Mecklenburg-Vorpommern  wilde Zwager3 al helemaal naar Ludwigslust om naar de film Lincoln te gaan. Terwijl we naar Rostock zouden. Omdat ik maar weinig naar de film ga houd ik de nieuwe releases niet erg bij. Nu ik met Joke zit te eten in het Springhaver Theater kunnen we alleen nog naar de film waar nog twee stoelen naast elkaar zijn en dat is 'Lincoln'. De film heeft allemaal Oscars gewonnen.

Ze storyline: Onthullend drama Lincoln van Steven Spielberg, dat zich richt op de onstuimige laatste maanden van de regeerperiode van Amerika's 16e President. In een door de Burgeroorlog immens verdeeld land streeft Lincoln naar herenigd land zonder slavernij. De film is wel een soort van leerzaam, bij wijze van geschiedenisles, hoe de dat zo belangrijke moment van de afschaffing van de slavernij alleen maar kon gebeuren door omkoping, list en bedrog. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Maar echt boeien deed deze bombastische film me niet. Je kunt je er als hedendaagse Nederlandse kijker nauwelijks tot niet mee verbinden. Al die gezwollen taal en omgangsvormen...

Achteraf had ik liever een romcom gekeken. 

Diep in de nacht kuier ik door de Utrechtse binnenstad naar huis. Leuk dat hier alles lopend kan. Raar idee dat ik misschien in dit dorp ga wonen.



Geen opmerkingen: