vrijdag 1 maart 2013

Maxim

Maxim Februari die vroeger M. Februari heette en vrouw was, vertelt bij DWDD over zijn geslachtsverandering. Hij heeft een boek geschreven om alle antwoorden al bedacht te hebben op de impertinente vragen die journalisten stellen. Dat boek wil ik wel kopen. Wel grappig dat Mathijs van Nieuwkerk zo consequent tegen Maxim u-t! Vousvoyeert. Hij lijkt wel bang voor Maxim.

Vrouw-man geslachtsverandering is echt een taboe. En Maxim heeft in zijn boek alle vragen opgesomd die journalisten níet mogen stellen. Zoals hoe ver het is met de operaties, de genitaliën en de seks. Dat is wat buitenstaanders willen weten. Daar hebben ze niks mee te maken, zegt Maxim. Dat vraag je ook niet aan andere mensen.

Ik had t er van de week nog over met Hani501, hoe lastig het is om hij te zeggen en de nieuwe naam, en niet in vaag hij/zij teksten te vervallen. Hani501 zei dat ze het een beetje als verraad voelt, een lesbische vrouw die een man wordt. Die het andere kamp kiest.

Vind je dat ik ook het andere kamp heb gekozen, vraag ik, door met Bobby te gaan? Nee zegt ze, jou zie ik niet als verrader.

Ik kan niet goed/ helder over vrouw man transitie nadenken. Er komt allemaal weerstand. Ik weet ook niet goed of ik zin heb er diep over na te denken. Dan maar Maxim lezen. Die benadert het vraagstuk ongetwijfeld van alle kanten.


Geen opmerkingen: