donderdag 7 maart 2013

Moves

Als ik Leen zie nemen we altijd even de appjes door, ons beider laatste vondsten. Vanavond doen we een date in café de Blauwbrug. Dat ligt aan tram 14. Zij is tegenwoordig helemaal op de app 'Moves', die al je bewegingen registreert: het aantal stappen dat je maakt, kilometers die je aflegt, wat je fietst. Het appje volgt precies waar je bent, hoe laat en hoe lang.

Leen blijkt het leuk te vinden om 's avonds aan de hand van deze app de dag nog even door te nemen. waar ze die dag was. Riemer naar school gebracht, naar de sportschool, 45 minuten op de loopband gelopen, toen naar het werk, tien minuten heen en weer gelopen op het werk, toen naar het Foam gelopen, drie kwartier tentoonstelling bekeken, en ga zo maar voort.

Riemer vindt het ook heel leuk om haar dag door te nemen, vertelt ze. En vraagt hij dan ook: Wat deed je daar, mama? Vraag ik: 'Dus dan kun je geen Geheimen meer hebben?' 'Nou ja', zegt Leen, 'je kunt hem natuurlijk uitzetten.'

Het lijkt me een griezelige app, maar ik download hem thuis desalniettemin toch. Nieuwsgierig als ik ben. In 5 minuten loop ik wat heen en weer door de gang en naar beneden naar mijn studeerkamer. 68 stappen. Ik vind dat helemaal niet veel en kan bijna niet meer stoppen met stappen.

Geen opmerkingen: