zaterdag 4 januari 2014

Drempel

De dagelijkse wandeling is behalve prachtig ook wel een beetje een opgave, zeker zodra het grijs, koud, nat, naar en vroeg donker is. Maar opgeven is niet goed. Bewegen schijnt goed voor de rode bloedlichaampjes te zijn. En gisteren hoorde ik een joggende Olga Commandeur bij een goede-voornemens-programma op tv zeggen dat bewegen goed is voor de gezondheid en dat afvallen echt alleen maar gebeurt door minder eten. Dus dat minder eten houden we gewoon ook in 2014 vol! En de dagelijkse wandeling houden we erin voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Van kindsbeen af wandel ik al. Vroeger was het om de hond uit te laten en het gezinsleven te ontvluchten, om persoonlijk bij de praten - met vriendinnen en zusjes. Daarna werd het vooral bijpraten. Nu loop ik veel meer in mijn eentje. Ook goed, maar soms sloom.

Ik bel aan bij een buurvrouw of ze misschien zin heeft mee te lopen. Na veel aarzeling. Op mijn vorige adres legde ik nooit contact met de buren, omdat ik een beetje verlegen ben en toch weg zou gaan. Dat duurde toen tien jaar. Nu ga ik ook weer weg, en wanneer is nog erg onduidelijk. Laat dat me ditmaal niet weerhouden om contact te leggen. De buurvrouw vindt het erg leuk dat ik het voorstel, gráág,  maar ze kan nu net niet. 

Dus ik wandel weer in mijn uppie om het park, maar  ben wel weer mooi over een drempel heen.

Geen opmerkingen: