woensdag 15 januari 2014

Naar de kapper

Op TelSell zie ik een filmpje over krultangen. ('Is het stijlen van uw haar een ware nachtmerrie? Nu niet meer dankzij de ongelofelijke, revolutionaire InStyler met de gepatenteerde, roterende, te verhitten cilinder. Stelt u zich eens voor, één  apparaat dat stijlt en tegelijkertijd uw haar meer volume geeft waardoor het veel voller lijkt.' ) Mensen maken de prachtigste krullen met krultangen. Maar als ik op YouTube een instructiefilmpje heb bekeken over het werken met krultangen, dan weet ik zeker dat dat het antwoord niet is. 

Vinnie zegt dat ik naar de Jordaankapper terug moet. Misschien weet die er wat op te verzinnen. Ik weet het niet. Misschien is het gewoon iets hormonaals. Het leven zelf. Pascal zegt dan wel dat mijn krullen mijn handelsmerk zijn/waren, misschien is het een spirituele oefening om daar niet zo aan te hechten. Maar goed, als u naar het fotootje naast dit blog kijkt ziet u hoe het zàt.

Door de koude miezerregen fiets ik naar de Hema voor nieuw kopergoudblond. Het voorraadje is op. Onderweg gluur ik bij de kapper naar binnen: wie of er werkt vandaag. Tony, die ik als mijn kapper beschouw, of zijn medewerkster Zon die ik er graag de schuld van geef dat ik geen krullen meer heb? Alleen Tony is er. Mooi.

Hoe ís het, vraagt Tony enthousiast. Slecht, antwoord ik. Dat verwacht hij niet. Mijn krullen, zeg ik. Sinds Zon mij in oktober geknipt heeft zijn mijn krullen weg. Tony is ervan overtuigd dat als hij mij geknipt heeft, dat ze dan weet terug komen. Misschien niet vandaag, maar dan toch wel morgen. Zo'n is geen slechte kapster, zegt hij, anders werkte ze niet bij hem, maar ze heeft een andere opvatting over knippen. Net als elke kok zijn eigen opvattingen heeft heeft elke kapper dat ook.

Gel, wat ik er vanmorgen in gesmeerd heb om het haar enigszins wildheid te geven, moet ik volgens hem absolúút niet gebruiken. Dat werkt averechts. Vét moet erin, en dan de krullen erin knijpen. Dus als ik morgenvroeg mijn haar was en er vet in smeer, dan heb ik mij krullen terug. Zegt Tony.

Ik wou dat het waar was.

Geen opmerkingen: