woensdag 1 januari 2014

Liesje

Oudejaarsavond brengen we door bij de extended family aan de Maas waar we elk jaar Oudejaarsavond doorbrengen. Onze vrienden wonen met zijn ex en beider nieuwe gezinnen in een in tweeën gedeelde boerderij aan de Maas. Er staan zes auto's aan de dijk, iedereen is thuis.

De jongste telg van deze familie Liesje is alweer drie en erg charmerend en parmantig. Als kinderloze burgers maken Bobby en ik dat wonder van de ontwikkeling van een kind dat opgroeit en gretig leert steeds minder mee. Prachtig is dat toch. Op de foto leest Bobby voor over de mol die wilde weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept. Bah! Bah!9

We krijgen een verrukkelijke viergangenmaal voorgeschoteld, kijken naar Theo Maassen, doen spelletjes en voorlezen met Liesje. 

Eerdere jaren vroeg de gastvrouw met indringende persoonlijke vragen haar gasten de hemd van het lijf. Dat ging vaak over de al dan niet vervulde kinderwens van deze en gene. Die vragen stelt ze dit jaar nog wel, maar minder indringend. Nu heeft ze zelf ook Liesje. Het is minder intens dit jaar, wel zo rustig.

Om middernacht klinken we champagne schudden we handen met de ex en nieuwe partner op de Maasdijk en bekijken we het vuurwerk boven Oss en Alphen. Zoals alle jaren. Bobby (de hond) wordt al een beetje een oude man. Bij honden gaat dat snel.

Geen opmerkingen: