dinsdag 7 januari 2014

Second screen

Second screen is een fenomeen waar marketeers erg dol op zijn. Mensen schijnen terwijl zij tv kijken ook tegelijk met hun andere schermpjes bezig te zijn. Ik heb dat nog nooit gedaan. Ik vind reclame al behoorlijk erg, maar als je dan ook nog getriggerd wordt om tijdens het reclameblok extra reclameboodschappen op je iPad te gaan bekijken! 

Maar vanavond ga ik om. Bij DWDD vertellen de hoogleraren Neerlandistiek Frits van Oostrom en Herman Pleij over een nieuwe app met middelnederlandse teksten. 'Vogala.' De teksten worden voorgelezen, en je kunt tegelijkertijd meelezen met de middeleeuwse tekst en de hedendaagse vertaling. Tijdens mijn studie Nederlands hield ik erg van middeleeuwse teksten. Van mijn studieboeken zijn eigenlijk alleen de Spectrum-deeltjes Middelnederlands behouden gebleven.mtoen ik in Bos & Lommer woonde, woonde ik in de Twee Koningskinderenstraat, met uitzicht op de Vier Heemskinderenstraat. Daar ontleende ik echt wat aan.  

Dit is echt een leuk app. Hoe je Middelnederlands onder de mensen brengt. De Vos Reynaerde. Hadewych. Henrick van Veldeke...

Geen opmerkingen: