zaterdag 11 januari 2014

Dropbox

Regelmatig moet je digitaal weer allemaal nieuwe functies bijleren. Anouk heeft me 7 foto's gestuurd in een zip-folder. Normaal gaan die gewoon open, en kun je de foto's opslaan, maar op Bobby's computer lukt dat niet. De foto's krijg ik niet open. Ook niet op de iPad. Dat kán niet kloppen dat de iPad niet unzipt. Ergens lees ik dat je foto's naar Dropbox kunt wegschrijven, maar die functie zie ik nergens in het fotoprogramma. Wel vind ik ín Dropbox de functie 'automatisch camera uploaden'. Die zet ik maar eens op 'aan'.

Er worden spontaan 972 foto's geüpload, sinds 2009. Zo lang heb ik de iPad niet eens! Waar komen al die foto's vandaan? Uit de cloud? Er ontstaan zelfs twéé mappen met elk 972 foto's erin. Nu moet ik straks weer 1800 foto's uit Dropbox verwijderen. Zo blijf je wel bezig. Grr.

Wel aardig van deze exercitie is dat ik in mooie oude foto's terechtkom. Bijvoorbeeld in laatste jaarlijkse januarifamiliefeest, waar Mutti nog redelijk bij de pinken was. Dat is alweer vijf jaar geleden. Hier staat Nichtje op, samen met haar oma. Nichtje die naar Nijmegen is verdwenen. O weemoed weemoed bovenal...

Geen opmerkingen: