zaterdag 25 januari 2014

Uitje naar Hoofddorp

Je verzint het niet, maar we hebben een geweldig uitje naar Hoofddorp. Dat komt: we moeten van het nieuwe huis naar keukens gaan kijken teneinde te bepalen waar de leidingen moeten komen. We hebben tegoedbonnen gekregen van de firma's Bruynzeel en Eigenkeuken. Eigenkeuken heeft filialen in Houten, Hoofddorp en Capelle aan de IJssel. Al die plaatsen hebben afgrijselijke bedrijventerreinen, maar omdat we vandaag vanuit Amsterdam opereren kiezen we het afgrijselijke bedrijventerrein van Hoofddorp.

Ik ben een béétje met de hakken in het zand, want uit ervaring weet ik: in zo'n showroom zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Ik wil alleen kijken met een afspraak, want ik weet dat ik uiteindelijk al die prijzen voor al die schitterende rijke opties zoals een granito aanrechtblad gewoon veel te hoog vind. De vorige keer eindigde de reis langs de keukenboeren uiteindelijk toch bij Ikea. En iedereen zei: wat heb jij een leuke keuken. Maar het is Bobby's eerste keuken. Hij wil zich oriënteren. Na afloop van het 'alleen kijken' in Hoofddorp maken we een afspraak in Houten.

Dan gaan we op boekhandelstocht. Eerst naar het labyrint achter de kerk en dan de boekwinkel 'Het Kruispunt', waar het erg fijn toeven is en praten met de bedrijfsleidster. Dan copieus lunchen bij lunchcafé Marktzicht  en tenslotte naar boekhandel Stevens, om de eigenares te strikken voor een blog. En dan nog even de kookwinkel, om pannen en messen en blenders en koffiemachines te bewonderen. Hoe lelijk Hoofddorp ook is, het is een ideaal doel voor een uitje.

Geen opmerkingen: