woensdag 25 maart 2015

Kasten

Zomaar een plaatje
Het stucwerk is klaar. Het is schitterend geworden. Je begint te zien dat het een warm blij huis gaat worden.

Romijn komt weer op bezoek. Zij is nu zeer lovend over het huis. meubelmaker en interieurdeskundige, Ze weet van elke ruimte een parel te maken. Dat is best nodig in dit huis dat van zichzelf eigenlijk alleen maar drie gestapelde betonnen dozen is. 

Rinus is klaar is met de wc, en de badkamer schiet ook al aardig op. Nu is het de bedoeling dat hij enige kasten gaat maken. Rimus en Romijn kennen elkaar van eerdere klussen. Rinus is een vakman, heel jong nog, hij heeft de zaak van zijn vader overgenomen die ook meewerkt. Zij werken heel precies, maar Romijn is conceptueler. We hebben het zo afgesproken: zij geeft ons en hem suggesties, tips en aanwijzingen. Deze rolverdeling vinden zij allebei goed. Ik word heel heel heel blij van Romijn en haar ideeën. En Rinus begin ik steeds meer te waarderen.

Het idee is nu: we maken een soort kelderkast onder de trap, een grote kast in de slaapkamer en een ombouw achter het bed en een lage kast onder het raam. En als we er wonen gaat Romijn de bibliotheek schetsen. Rinus gaat alles maken. Zelf gaan we het afschilderen.

We mogen bij de Buurvrouw Rechts kijken. Zij hebben totaal andere keuzes gemaakt. Iedereen die bij de anderen kijkt is heel nieuwsgierig en verrast, maar zoekt en vindt in de keuzes van de buren vooralsnog vooral de bevestiging van de eigen keuzes.

Romijn vraagt of we samen zullen eten want ze heeft wat uren stuk te slaan. Ze speelt namelijk altviool en heeft vanavond repetitie van de Matthäus Passion te Bussum. Meubelmaker en altviolist, wat een bijzondere combinatie. Als we thuis komen ligt er al een offerte van Rinus. Oei.

Geen opmerkingen: