dinsdag 17 maart 2015

Oplevering

Opleveren, hoe gaat dat dan? Wel, er zijn de opzichter van de aannemer (l) en zijn management-trainee (r), er is een door ons ingehuurde bouwkundige van Vereniging Eigen Huis, en Bobby en ik zijn er. Samen lopen wij alle ruimtes door en de bouwkundige van VEH benoemt wat hij ziet en waar wij als kersverse huiseigenaren op moeten letten.

De overijverige eerste werklieden komen reeds twee uur vóór de afgesproken tijd: Dennis de stucadoor, Rinus de badkamerkundige, en Brinkers de tapijtleverancier. Ondertussen worden ook nog onze Amsterdamse badkamertegels afgeleverd. En er zijn nieuwe buren om je mee te verhouden. De schutting.

Een huis opleveren is een echt mannendomein. Ik doe alles wat in mijn macht ligt om er een beetje bij te blijven. Vrouwendingen. Ik zet narcisjes en violen en primulaatjes in de plantenbak. Ik haal drie nieuwgierig bij de buren glurende Marokkaanse buurtgenotes in huis, ik maak kennis met de bibliotheek en de bibliothecaresse om ergens te kunnen plassen, zolang we in ons huis nog geen sanitair hebben.  Zo wordt het weer een kleurige betekenisvolle dag.

Geen opmerkingen: