woensdag 11 maart 2015

Nee heb je

Thema van de dag: Nee heb je. We gaan weer naar Haarlem om bij de firma HomeStock de hoekbank 'Diva' te voelen. In onze herinnering zat die net iets lekkerder dan hoekbank Hans van de Woonfabriek. Maar hoekbank Hans had weer een mooiere stofkeuze. 

Hoekbank Diva wordt in Estland gemaakt, vertelt Wouter van HomeStock. Dat vind ik sympathiek. Hij heeft bij die bank drie stalen met stoffen, maar dat is allemaal vijftig-tinten-grijs. Wij willen graag deze bank, zeggen wij, maar een andere stof. Eerst zeggen ze altijd nee. 'Het is zo'n mooie bank', zeg ik, 'écht! En hij zit zo lekker... En wat een leuke winkel is dit. Is het uw eigen zaak?' En dan zegt hij: 'OK, ik ga zoeken, maar dan moet ik wel álle gegevens van die stof. Gaat u maar naar de Woonfabriek terug om foto's te maken. Merk, namen, rugnummers.'

The never ending story. 

Wij terug naar de Woonfabriek in Villa Arena, is de hele bank Hans weg, evenals al die stoffenstalen. 'Vorige week hing alles er nog!' roep ik. De verkoopster legt uit dat de verkoper van die producten - een firma uit Sliedrecht - vertrokken is. Met zijn banken en de stalen. Want het was er te stil, hij verkocht er te weinig. Nee, het is er niet meer. Hadden we maar vorige week moeten kiezen. Ze verwijst ons voor andere stalen door naar het Bankenplein en bankenspecialist Johan aldaar. 

'Waar is bank Hans, en waar zijn die stalen?' vragen wij. 'Het was zo'n mooie bank', herhaal ik, 'en zulke mooie stalen! U hebt een fantastische winkel! Wij zeggen tegen iedereen: Gá toch naar de Woonfabriek!' Enfin, daar heeft Johan niet van terug en dan heeft hij ineens de stoffenstalen nog in het magazijn. Hij komt terug met een winkelwagentje vol stalen en snel fotografeer ik de gegevens.

Ondertussen kopen we bij de Woonfabriek wel de rozenhouten eettafel. Lekker groot. 100x220. Levertijd 3 tot 6 weken. Waar de tafel gemaakt is weet hij niet, maar het hout komt uit Indonesië, weet Johan te vertellen.

Nu het antwoord van HomeStock afwachten of zij deze stof kunnen vinden en naar naar Estland kunnen verschepen. 

Geen opmerkingen: