zondag 22 mei 2016

Blue roses

Voor het tweede jaar op rij staat Hans voor de deur met een prachtige bos bloemen en wéér zijn wij het vergeten. We hadden elkaar nog zo bezworen: dat overkomt ons geen tweede keer. Twee jaar geleden zijn we gepartnershipt in het Stadsdeelkantoor van Amsterdam-Oost. De speech van de eco-trouw-ambtenares staat Hans nog helder voor de geest. Zij maande de getuigen aan een beetje op het geluk van het kersverse stel te letten. Hans neemt deze opdracht serieus. Hij vindt dat we het tot nu toe heel goed doen.

Blauwe rozen? vraag ik. Hebben ze die in de ecoline gezet? Hans weet het ook niet. Hij heeft ze gekocht bij de bloemenstal op de Sweder van Zuylenlaan bij het Julianapark. Deze Smitje maakt ook disco-rozen in allerlei bonte kleuren.

Blauwe rozen zijn goddelijke rozen, lees ik ergens. Ze staan voor hemelse liefde. Poeh nou juffrouw.

We zitten in het tuintje met een glaasje koele witte wijn. Ik laat Hans het kaartje zien 'Jardin d' Amour'. Toen ik dat plaatje gezien had - drie jaar geleden ofzo - had ik besloten dat ik op zou houden met twijfelen en jeremiëren, dat we zouden gaan samenwonen en dat het een succes zou worden.

Als Hans weg is Google ik 'blauwe rozen' en de eerste hit is 'Smitjes Bloemenkiosk' aan de Sweder van Zuylenlaan.

Geen opmerkingen: