zaterdag 7 mei 2016

Sven

Hani501 heeft me voor mijn verjaardag kaartjes (e-tickets) gegeven voor de Late Night Show van Sven Ratzke in de Stadsschouwburg te Utrecht. Dat is vanavond. Deze Stadsschouwburg is onlangs heropend na een grondige verbouwing. Het is niet een zaal waar ik kom. Dus alle reden om dit avondje uit in volle overtuiging te gaan beleven, ook al zijn we moe en zouden we normaal een dutje gaan doen.

Het blijkt na drie jaar Late Night Shows de allerlaatste Late Night Show te zijn. In die drie jaar heb ik drie optredens van hem gezien.. Hij is weer gewéldig. Hij is goed, grappig, vals, hij zingt goed, je zit de hele avond op het puntje van je stoel. Mathilde Santing is een van zijn gasten, ook zij is prachtig.

Het is wel raar dat er zoveel intens nette oudere mensen op de show afkomen. Vaste fans. Hoe zou dat zijn voor een artiest? Het doet denken aan Doe Maar die ooit stopte omdat ze vooral door hysterische pubermeisjes werden gevolgd. Zou Sven ook zo over zijn bejaardenpubliek denken? Of is publiek publiek en geld in het laatje?

Geen opmerkingen: