donderdag 26 mei 2016

Zweedse fakkel

Ik wil de Zweedse fakkel uitproberen. Als ik het fenomeen Google, dan bestaan er allemaal opvattingen over. Het zou vuurtje stoken zijn voor gemakzuchtigen. 

Een blok hout dat Zweedse fakkel heet kost 4 à 5 euro. Ik ga naar Hornbach te Nieuwegein om één te scoren. Om uit te proberen. Bij Hornbach kosten ze maar € 3,99, zeggen ze zelf. Wat zijn de voor- en nadelen in vergelijking met de normale vuurkorf? Dat Bobby met al zijn eigen zelfgezaagde hout tégen de Zweedse fakkel zal zijn heb ik ingecalculeerd. Wat vind ìk? That's the question.

Te Nieuwegein is het personeel trouwens helemaal niet op de hoogte van het fenomeen Zweedse fakkels. 'Wat is dat? Kennen we niet, hebben we niet, is uitverkocht'. Dat lijkt me onzin en na hardnekkig doorzoeken vind ik er honderden, Ik koop er maar één, je weet het niet.

'Het is een ANWB- vuurtje, te ordentelijk en te ongevaarlijk', meent Bobby en hij legt alras wat onordentelijke eigen houtblokken op mijn ordentelijke Zweedse vuur. Ik zie het: wat er mis is met de Zweedse fakkel is dat Wildheid ontbreekt. Gevaar.

Geen opmerkingen: