woensdag 25 mei 2016

Hoedje

Zaterdag hebben we een feestje van een dame die zeventig wordt en het organiserend comité wil Engelse sferen en heeft gevraagd of we een hoedje op willen doen. Een hoedje? Er valt een stilte. Bobby zegt dat hij een Mexicaanse strooien hoed op zet. Hij is klaar. Ik heb daar natuurlijk andere ideeën over, geïnspireerd door Prinsjesdag. Wat ik wil is geen hoed, maar iets kleiners. 

Nu is er een hoedenspeciaalzaak in Utrecht Jos van Dijk, maar je wilt niet weten wat zo'n grapje daar kost. Moet ik dan naar de feestartikelenwinkel? Help. Zo ordinair. Twee keer ben ik na lang talmen in zo'n winkel geweest. Met succes. Bij de feestartikelenwinkel aan de Middenweg in de Watergraafsmeer kocht ik tien gouden kroontjes toen Hani501 en haar Inge gingen partnershippen. Ook daar kocht ik drie gouden hoedjes, toen ik twee jaar geleden met Leen en Riemer naar het Kinderboekenbal ging. (Achteraf zag ik op de uitnodiging staan dat het een feest voor kinderen was, en dat de ouders géén feesthoedjes op hoefden)

Enfin. Vandaag gaat de vrije dag dus op aan een hoedje. Ik heb de keus tussen de Utrechtse Feestwinkel in Overvecht en de firma Hokus Pokus te Zeist. Die hebben een grote afdeling Haardecoratie. Ik geloof dat ik naar Zeist ga.

Geen opmerkingen: