vrijdag 6 mei 2016

Dwalen

Kan het zijn dat ik door de plotselinge weeromslag gisteren een zonnesteek heb opgelopen? Ik voel me doodmoe en raar en duizelig. Toch ga ik een eindje fietsen, ik heb mijn vrije dag en dan ga je niet binnen zitten met de gordijnen dicht. Dan doe je wat leuks. J. heeft ineens een volkstuin in De Bilt. Laat ik daar eens gaan kijken. 

Maar zoals steeds als ik naar iets in Utrecht Oost toe wil fietsen raak ik compleet de weg kwijt. Ik denk: ik ga via Groenekan, dat is wel een langere route, maar wel de groenste. Je kan ook via de Biltstraat, dat is rechtstreeks, maar dat is stad en razend verkeer.

Ik was even het onbegrijpelijke Gagelbos vergeten, geen bordjes onderweg. En van de overgang van Groenekan naar De Bilt heb ik ook geen idee. Met smart denk ik aan het systeem van ANWB-paddestoelen van vroeger. Die waren goed. Daar kon je je op verlaten. Het is daar aan de oostkant van Utrecht een wirwar van snelwegen, spoorlijnen, nieuwbouwwijken, forten en oude boerenstructuren. Misschien als je het allemaal tien keer gefietst heb dat het dan logisch wordt. 

J's volkstuinenpark ligt pal naast het KNMI, luidt haar instructie, maar als je het KNMI niet weet is dat niet echt een duidelijk ijkpunt. Als ik naar het Google-kaartje kijk heb ik de heenweg de bovenste route gedaan en terug de middelste: langs Voordorp, Fort Blauwkapel en station Overvecht. Heen was een uur, terug een half uur. Dan toch maar naar binnen met de gordijnen dicht. 

Geen opmerkingen: