donderdag 5 mei 2016

Lente

Ongekend weer. Stralend. Met Will loop ik de Bloesemroute in de Heerlijkheid Mariënwaerdt langs de Linge bij Beesd. 13,7 km. Beesd is maar 33 km van Utrecht, 65 km van Amsterdam. Eigenlijk wilde ik naar Holysloot, maar dat mag niet wegens het broedseizoen.

Dit is een goed alternatief. Wat een paradijs is dat Betuwe- en Rivierenland. Behalve dan de honderden zo niet duizenden grijze nette fietsechtparen, de motoren, de cabrio's. Dat is op zo'n dag als deze met honderden wandelaars wel een beetje too much. We gaan binnenkort nog een keer, zeggen we, op zomaar op een doordeweekse dag.

Bloesemroute heet de route van vandaag. Ik heb hem van de site De Mooiste Routes, waar ik van de week lid van geworden ben. Voor €13,50 per jaar heb je toegang tot de mooiste routes. Heel veel zoekopties. Behalve wandelroutes hebben ze ook fietsroutes en kanoroutes. En hele goede kaarten met informatie over horeca onderweg. Je kan zelfs met wandelpools meelopen, mocht je geen gezelschap hebben. Ik ga deze oude hobby maar weer eens oppakken. 

Geen opmerkingen: