vrijdag 15 juli 2016

Prevakantie

Ik heb een heel to do-lijst. Zoals de kapper, want mijn haar is veel te veel en te lang voor een warm land. Sandalen. Boeken. E-boeken. Hemdjes. Nog een vrolijk wijd slobberbloesje. Een appartement zoeken voor de eerste nachten.

De kapper is al een heel vraagstuk. Het líjkt er namelijk op dat mijn krullen weer terug komen. Marg heeft mij twee maanden geleden een wonderlijke aanpak aan de hand gedaan, die schijnt te werken. Maar ik geloof het pas als ik het zie. Nu is het vier maanden geleden sinds de laatste permanent, dus wat er nu nog aan krullen is kán haast die permanent niet meer zijn. Maar je weet het niet. Toch vraag ik rigoureus om mijn oude korte coup. Zijn de krullen dan weg, dan zijn ze maar weg, en is er voorlopig niets meer aan te doen.

Wandelsandalen koop ik bij Bever, na een half uur twijfelen ik kies de stevigste en niet de ijdelste, Hun nieuwe systeem is dat ze slechts een beperkt aantal modellen in de winkel hebben staan. Wil je andere proberen, dan kun je die online kopen. Als ze niet aanstaan kun je ze in de winkel terugbrengen. Niet goed geld terug. Maar daar heb ik geen tijd meer voor. De keuze sis uit wat er staat. De oude sandalen gaan in de kledingcontainer. Wég! 

De zilveren ringen die ter reparatie bij de edelsmid lagen zijn klaar, alsook een mooi zilveren slangencollier. Bling bling. Dat is heerlijk als straks de zon schijnt. 'Zonnesteen', zegt de verkoopster. (De zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.)

Bij Broese koop ik zes 'dwarsliggers', kleine boeken op dun bijbeltjespapier, want ik ga compact reizen. De loeigrote koffer van weleer heb ik bij de verhuizing afgezworen. Zes dwarliggers en tien boeken uit de e-bibliotheek. Die houd je drie weken, daarna zijn ze foetsie, dat moet zo laat mogelijk. Wonderlijke keuzes maak je door de beperkingen die je jezelf oplegt. Maar ook wel weer verrassend, wat ik zal gaan lezen. Waarom zoveel boeken? Op vakantie lees ik doorgaans een boek per dag.  

En nu nog een artikel schrijven, en als dat klaar is, dan is het volbracht.

Geen opmerkingen: