zaterdag 2 juli 2016

De printer

Ik wil een brief in het buurtbiebje leggen over de voortgang van het biebje, dat we er ondanks de dief niet mee stoppen en ik heb nog zo'n project lopen dat ik series tekeningen in een 'multilijst' wil inlijsten. De vogels, de bloemen, de engelen. Dat vergt enige inspanning want die prenten moeten dan op 10x15 geprint worden. Maar mijn printer doet het niet. 

Een maand geleden kende mijn computer mijn HP-printer niet meer. Sinds hij zelf ongevraagd Windows10 installeerde kon hij al niet meer scannen en toen ineens ook niet meer printen. Grr. Je bent echt onthand. En om daarom een nieuwe te kopen?

Na deze slopende werkweek lijkt dit echt een karweitje om opgewekt aan te pakken. Of ik word woedend omdat het niet lukt, of er gebeurt een wonder. Kan allebei. Toch?

Dus zoek ik maar weer eens de software bij mijn printer, de computer zegt dat hij geen printer ziet, maar ik ga de software toch maar weer installeren. Ja, ja, ga dóór! Ja! Af en toe komen er teksten over Windows10 voorbij, ze hebben dit euvel inmiddels vast gefikst. 

En ja, het wonder geschiedt. Printen doet-ie weer én scannen! Ik breng de brief naar het biebje, blijkt dat niet nodig, want het staat het weer helemaal vol boeken! Wel andere boeken. Niet dat de dief ze heeft teruggebracht. Nu kan ik dus aan het andere project beginnen: de 'multilijst'. Waar koopt men een multilijst?

Geen opmerkingen: