vrijdag 29 juli 2016

Virpazar

Vandaag ben ik heel gelukkig. Zolang er nog geen zon is op ons balkon te Virpazar zitten we er te lezen, te bloggen en nescafeetjes te drinken. Later gaan we wel weer naar buiten. Ik heb uitzicht op een oude brug, er kuieren wat mensen heen en weer, er liggen overdekte bootjes en er is een moordende concurrentie wie de toeristen op de bootjes krijgt. 

Ook ligt er een 'piratenschip' (foto), by far de leukste horecalocatie hier. Als je je voorstelt hoe dat gegaan is: iemand bedenkt het, dan moet je het bouwen, met al je vrienden, een vergunning krijgen (zou dat ook zo werken in Montenegro?) en dan bewijzen. Dan krijg je het hele dorp over je heen met al die halflege terrassen waar de lokale ondernemers voor hun zaak zitten te wachten op hongerige en dorstige klanten. Maar die gaan bijna allemaal naar de piratenboot. Hij heeft ook iets van de Ark van Noach. 

Het voelt alsof ik een schrijver ben van een eeuw geleden, een Den Doolaard. Domweg gelukkig in de Balkan. Misschien moet ik hier mijn volgende verjaardag maar vieren.

Geen opmerkingen: