zaterdag 30 juli 2016

Skadar meer

Mooiste dag. We hebben om 17u een boottochtje besteld, bij de buren. Tegen die tijd is de zon wat minder. Om 05u kon ook, dan zie je veel meer vogels, zeiden ze, en ik wou wel, maar dan kan/wil Bobby echt niet. 

Eerder op de dag bezoeken we het Visitors Centre, waar we maquettes van de Montenegrijnse Nationale Parken en opgezette vogels kunnen bekijken. En een film over het Skadar-Meer. Allemaal even stom, maar ik leer er toch wel weer wat van, namelijk dat ik nog wel een dag wil blijven.

Om 17u schepen we in voor de mooie boottocht van 2 uur ooit. Al de waterlelies, ik vond het maar niets op de film in het visiters centre, maar het is allemaal overweldigend prachtig. 

We zwemmen ook in het meer. Héérlijk.

We hebben een kapitein, een director en een translator. De laatste is een bijzonder wulpse geblondeerde Servische die de hele tocht als een sexy boegbeeld op het dek zit. Daar moet je je als 59-jarige ook maar mee verhouden. Tot mijn verbazing heb ik er helemaal geen moeite mee. Zij heeft haar Servië verlaten voor haar Montenegrijnse hunk, en daar zit ze nu, in Virpazar.

Geen opmerkingen: