zaterdag 2 juli 2016

55-plus muziek

Tegenwoordig luister ik in de auto vaak naar Radio M Utrecht - afwisselend met Radio 1 voor het nieuws. Op Radio M draaien ze allemaal muziek die ik kan meezingen: jaren zestig, zeventig, tachtig. Elke keer denk ik: O. ik ga erover bloggen, want ik heb zulke leuke liedjes gehoord, maar eenmaal thuis vergeet ik dat weer, want dan ga je huishoudelijke werkjes doen. Nu hoor ik 'You've got this strange effect on me' van Dave Berry. 1964. Dan was een van de weinige singletjes die wij in huis hadden.



Erg leuk om met Peeq over radio te praten. Al die radiomensen zijn haar collega's. Zij werkt bij Radio 5 als redacteur en regisseur van diverse programma's. Ik luister nooit naar Radio 5 omdat dat niet meer in de de ether is, maar alleen digitaal. Van digitale radio heb ik geen kaas gegeten. Radio luister ik in de auto. Wel heb ik nu de app gedownload, dan kan ik op de telefoon naar haar radio luisteren. Radio M en ook Radio 5 hebben allebei de 55-plussers als doelgroep. Dat is een echte radio-doelgroep. Peeq vertelt over de 'muziek-politie' bij de radio, die maakt voor het grootste deel uit wat er gedraaid wordt. Op de een of andere manier draaien ze voor ouderen graag Willy en Willeke Alberti, maar de huidige zestiger hield bij wijze van spreken van de Stones. 

Als regisseur mag ze wel eens inbreken en wat anders draaien. Peeq vertelt dat ze niet zo goed kan rekenen, en rekenen is bij de radio nogal belangrijk. Dat gaat immers van seconde tot seconde. Als ze anderhalve minuut over heeft, en blijkbaar gebeurt dat nogal eens, dan draait ze altijd 'New York Conversation' van Lou Reed.

Geen opmerkingen: