donderdag 14 juli 2016

Voor uw en onze veiligheid

Vanwege de vele auto-inbraken in onze buurt heeft een buurtbewoonster een avond georganiseerd in de vrijgemaakte Opstandingskerk tegenover ons huis, waar de veiligheids-ambtenaar van de gemeente en de wijkagent) ons zullen informeren over de veiligheid in de buurt. Alleen al om de foto ga ik. En terecht.

De buurtagent is geweldig: hij lijkt sprekend op broer Robert uit de comedy-serie 'Everybody Loves Raymond'. Hij heeft dus de dief van het buurtbiebje bezocht en uit diens mond opgetekend dat hij het nooit meer zou doen. 

Ik breng graag in dat ik me héél veilig voel in onze buurt. En dat ik dag en nacht zonder angst over straat ga. Dat vindt de koster van de kerk bijzonder, want hij vindt het wél heel eng op straat. Terwijl hij niet bang is aangelegd, zegt hij. De dertig meter van de deur van de kerk naar zijn auto legt hij soms met schrik af - als er zo'n groepje jongeren langs loopt.

De ambtenaar en wijkagent hebben wel meldingen nodig om op te kunnen treden tegen auto-inbrekers. Wij moeten melden.

Aan het eind van de bijeenkomst vraagt de koster of wij nog last hebben van hun kerk en ik zeg nogal gretig ja. Al die vrijgemaakte mensen zondags op mijn stoep. Ze socialisen ook enorm luidruchtig van 12-13 uur. Vindt u het moeilijk omdat het een religieuze organisatie is, vraagt de koster. Nou, zeg ik, met name dat het honderden vrijgemaakten zijn. Die had ik om mij moverende redenen voor eeuwig afgezworen en nu staan ze letterlijk en figuurlijk in mijn privéruimte. Ik kan haast niet meer stoppen met pruttelen.

's Middags komt er een nieuwe lading kerkgangers, vertel ik, maar die zijn maar met weinig en die zijn tenminste stil. Dat zijn Armeniërs, vertelt de koster. Maar de laatste tijd is er ook veel luide popmuziek, urenlang, weet ik. Weer andere Gelovigen. Dat is de Best Life Church, zegt hij. Ze verhuren blijkbaar hun kerk nogal succesvol. Alle deelnemers aan de buurtavond kijken mij verwonderd aan. Laat maar, zeg ik gauw, laat maar.

Verder is het een mooie bijeenkomst. De wijkagent en de Veiligheidsambtenaar zijn heel tevreden en vinden het voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: