vrijdag 27 augustus 2021

Onschuldig

Gekeken naar de eerste seizoen van de Britse misdaadserie 'Innocent'. Er is een nieuw seizoen van start gegaan, maar het is mij niet duidelijk of die voortborduurt op het eerste seizoen, dus dat ga ik maar eerst zien.

Dit eerste seizoen (vier afleveringen) gaat over David Collins, die zeven jaar geleden door de rechtbank schuldig is bevonden aan de moord op zijn vrouw Tara. En al die tijd heeft hij in een zwaarbewaakte gevangenis gezeten. Maar op een dag wordt het vonnis herroepen vanwege een vormfout of, zoals Davids advocaat het zegt, ‘een afschuwelijke gerechtelijke dwaling’. Nu kan David de draad van zijn leven weer oppakken en proberen de banden met familie en vrienden te herstellen. Maar wat hij vooral hoopt, is dat hij zijn kinderen terugkrijgt, die hebben al die jaren bij de zus van zijn overleden vrouw gewoond en zij háát hem.

Intussen wordt de moordzaak opnieuw onderzocht door de politie, onder leiding van inspecteur Cathy Hudson. Naarmate het onderzoek vordert, komen er duistere verhalen aan het licht over misbruik, geheime liefdes en geldproblemen. Door de onthulling van deze geheimen worden diverse relaties zwaar op de proef gesteld. Maar één vraag is nog steeds niet beantwoord: is David Collins echt onschuldig? Mooie personages, mooie landschappen, uiteraard ingewikkelde verhoudingen. 

En: het tweede seizoen heeft hele andere personages en staat hier dus los van.

Geen opmerkingen: