zaterdag 28 augustus 2021

De Lambertszkade

Het wandelen weer opgepakt. Vandaag lopen Will en ik weer van Vreeland naar Kortenhoef/Loosdrecht en weerom, over de prachtige Dirck A. Lambertszkade tussen twee plassen door. Het is een bijzonder pad, heel smal, het ligt precies op de grens van Noord Holland en Utrecht, en het heeft een lange geschiedenis.

Door de (noorder?)wind is het water op de noordelijke plas (‘de Wijde Blik’) vandaag heel woest, en op het zuidelijke plas (de ‘Loenderveense plas’) heel stil. Wondere tegenstelling. Er is daar ook een afgesloten plas van Waternet, als waterwingebied voor Amsterdam. Al met al is het er bijzonder vogelrijk, er staat halverwege dan ook een mooie vogelhut.

Doordeweeks is het er meestal erg stil en loop je vrijwel in je eentje te genieten van zo’n stilteparadijs toch midden in de Randstad. Maar deze keer is het vrij druk met fietsende echtparen. En villabewoners van Loosdrecht en Kortenhoef er die hun hond uitlaten. Wandelaars en fietsers bewegen zich allemaal over het smalle grindpaadje tussen gras en brandnetels, dus wandelaars moeten steeds tussen de brandnetels gaan staan om de fietsers te laten passeren. 

Meer plaatjes:

Geen opmerkingen: