maandag 2 augustus 2021

Skummelövstrand


De hele dag dag zijn we flink geweest en nu staan we als dank daarvoor op een leuke camping vlakbij zee met een zee van ruimte om ons heen. 

We reden van Sleeswijk-noord naar Zweden en deden onze selectie campings aan, van zuid naar noord. De eerste was Lomma Camping net boven Malmö, en de tweede de camping bij Angerholm. Allebei aan het strand. De zon scheen inmiddels en er stond een windkracht 5. Mooi weer voor een strandwandeling. Toch wezen we ze  af: want ze stonden vol met honderden campers en caravans netje in in het gelid. Nee. De adressen moeten gekomen zijn van onze lijst naar ‘droomcampings’ en ‘charmecampings’, maar voor ons vielen ze in geen van die categorieën. 

Laten we dan nog de ‘ekocamping’ Skummelövs proberen, zeg ik, maar Bobby is het al een beetje zat. Hij is zo moe dat hij bijna op zo’n bomvolle familiecamping wil. Maar vooruit, omdat ik zo aandring.

En nu zijn we blij, want deze ‘ecocamping’ is het helemaal. Hij is best groot, er staan niet heel veel mensen op, alle plekken zijn ruim en het tentenveldje blijkt een berkenbosje, waar wij helemaal alleen op/in staan. Geen restaurantje hier, geen WiFi. 

De ecocamping ligt net buiten dec plaats Skummelövsstrand met honderden houten huisjes en huizen. Is het een vakantie-oord? Het ligt een eindje boven Båstad. Verderop is het strand. De zee. Een straat ernaar toe met een paar restaurants en een kleine ICA. Een houten pier op palen de zee in. Wat campers aan de strandrand, waarschijnlijk surfers.

Als alles staat en ingericht is is het 20u en zijn we kapot. Flink zijn heeft ook zijn grenzen. Morgen een nieuwe dag.

Geen opmerkingen: