maandag 23 augustus 2021

Pompoenstamppot

Al twee dagen doe ik zo koolhydraatarm als ik maar kan, maar vanavond  toch weer iets met wat aardappelen. Een heerlijke  pompoen- en wortelstamppot met lichtpittige kip. Receptkaartje bij AH. De groenten gaar je in de oven, met ras-el-hanout-kruiden van Jonnie Boer. Volgens mij kan dat net zo goed in een wokpan. Die kruiden moet je niet te vaak gebruiken, maar zo eens per maand zijn ze verrassend en feestelijk. Er zit in: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, staartpeper, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Het eten lïjkt daardoor in de verste verte niet op hutspot, wat je als je de ingredienten bekijkt toch haast zou zeggen.

Donderdag heb ik weer een afspraak met de consulente. Ik kan niet zeggen dat ik in de vakantie veel afgevallen ben. Maar als je het positief wilt bezien: ik ben ook niet aangekomen. 

Bij de bibliotheek haal ik maar eens een kookboek in de geloofsrichting van het Keto-dieet, want ik heb zo'n idee dat dat de richting is waar mijn consulente op aanstuurt. Dan heb ik wat meer inspiratie voor leuke ontbijtjes en lunchjes.

Geen zoet, geen koolhydraat, geen wijn. Oneindig veel groente en proteïnen en vet. Ei, zalm, bacon. Sla spinazie, avocado, kiemen. Veel water. Beperkt fruit. Het is een kwestie van Umdenken en wennen, zeggen ze.

Het recept:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191960/ovengeroosterde-pompoenstamppot-met-lichtpittige-kip

Geen opmerkingen: