donderdag 12 augustus 2021

Varberg


Zoals gezegd gaan we naar Varberg voor nieuwe wandelschoenen voor Bobby. Eerder deze week waren we Varberg al gepasseerd, en toen onaangenaam verrast van de eindeloze industriegebieden en shopping centers, want er zou ook een pittoresk oud centrum zijn. Daar bij de tourist information vragen we of er in Varberg een wandelschoenenspecialist is, maar nee, daarvoor moeten we dus naar die outlet winkels in dat industrie-gebied.

Dus doen we eerst maar pittoresk Varberg met een vriendelijk plein, een kerk, een boekhandel, een burcht, oude badhuizen in de haven, een wonderzwembad in zee aan de pier. In de boekhandel koop ik een Brits feel good boek, want ik raak een beetje overvoerd van díe de Zweedse psychologische romans vol echtscheidingen die ik meegenomen heb van de bibliotheek. Bij onze eerste reis naar Zweden had ik allemaal Zweedse crimi’s mee, herinner ik me nu.

En na de wandeling door de vriendelijke stad en de lunch op de burcht start de zoektocht naar wandelschoenen. Bij die sport-outlets. Merkwaardig genoeg zijn die schoenen allemaal zwart. En Bobby wil geen zwart. Dus gaan wij van outlet naar outlet. Ik ken dat fenomeen niet zo: outletwinkels voor sportkleding op industrieterreinen. Of ben ik gewoon niet zo op sportkleding? Enfin, na anderhalf uur kiest Bobby uit de eerste winkel waar we waren dan maar zwarte trekking shoes.

Geen opmerkingen: