zondag 1 augustus 2021

Fehmarn


We zijn uitgekomen op het uiterste noordpuntje van Sleeswijk-Holstein, het eiland Fehmarn in de Ostsee, waar de veerpont vertrekt naar Denemarken. Het was 20u toen we hier arriveerden, dus te laat om nog over te steken en dan daar nog een hotel of pension te zoeken. Dus deden we dat hier.

Pension Göben is het geworden, een ouderwets eenvoudig pension gerund door een mevrouw. Ze heeft geen website, je kan geen foto vinden, je kan er niet met een pasje betalen. Voor Bargeld dat we vergeten zijn mee te nemen stuurt ze ons naar het stadje Burg, waar behalve een geldautomaat ook restaurants te over zijn. Als we rond 22u terugkeren bel ik aan voor hopelijk een Wifi-code, en doet de mevrouw in haar dustertje open. Ze was al lang naar bed. 

Burg lijkt een beetje Den Burg op Texel. Gezellig met veel reuring. Geen idee hoe de vakantie-accomodaties hier zijn. Het is neem ik aan altijd een afgelegen eiland geweest, ware het niet dat de weg naar de veerpont van en naar Denemarken hier aankomt en vertrekt. Aan de zuidkant van het eiland is een brug die het met het vasteland verbindt. Daar ligt Heiligenhafen. Daar schijnen ook Steilküste te zijn, maar die hebben we vanaf de doorgaande route niet gezien.

In Burg eten we lekker Grieks. Mmm. Omdat ik al jaren weer eens naar Griekenland op vakantie wil, maat de laatste twee jaar kon het niet.

Het was een pittige tocht van huis naar hier. Het begon met fikse plensbuien tot voorbij Osnabrück. Daar trok het op. Rond 12 uur was de auto ingepakt, een huzarenstukje op zich, en vanaf 14u stonden we een uur in een fikse file tussen Osnabrück en Bremen. Om 15u hadden we ons eerste snelwegrestaurantmomentje met het verzoek om a. voor Bobby een glutenvrij en b. voor mij een koolhydraatarm hapje. De saladebar waar we op gehoopt hadden was leeg. 

Maar al die tegenslagen horen erbij en die vergeet je ook zo weer. We zijn welgemoed op weg en dat is het belangrijkste.

Geen opmerkingen: