zaterdag 24 juli 2010

Gij zult zweten

Het was toch zo heerlijk op de Zeeburgerdijk, onder meer omdat men er vanuit huis kan hardlopen, en geweldige routes kan bedenken langs het Amsterdam-Rijnkanaal en door het Flevopark. In de Jordaan was dat niets en moest eerst naar het Vondelpark, dat op zomerochtenden nogal stinkt wegens massaal achtergelaten etenswaren.

Drs MeiMei zei het ook al: 'U moet ontgiften. U moet meer zweten. Zweten door inspanning.'

Een dag moet de eerste zijn. Laat die dag vandaag zijn. Ik pak de souvenirs uit Zweden uit, waaronder deze, ben ik gemotiveerd. Het is bedoeld als troostrijk beeldje - zo erg is het niet - maar ook als waarschuwing. Nadat ik een avond met Will op een terras aan de Weteringschans (tram 7, weer eens te lui om te fietsen) het leven in al zijn aspecten heb doorgenomen, waaronder het aspect van de lichamelijke conditie, zoek ik vanmorgen onder in de kast naar de sportbroekjes. Ze zijn er nog.

Ik doe 5 x 2 minuten in plaats van 4, zoals het beginnersschema voorschrijft, en het gaat me wonderlijk licht af, ik kan wel vier keer zo veel! Maar - weet ik uit ervaring - dat moet je niet doen. Spierpijn!

Geen opmerkingen: