vrijdag 16 juli 2010

Smögen (2)

Als de zon schijnt is het allemaal veel fijner op vakantie. En schijnen doet-ie nu ineens weer uitbundig. Dan is het gelijk knalheet. Als de zon niet schijnt moet je truien en regenjassen aanschaffen. Dat hebben we in Gjøvik in Noorwegen al gedaan.

Smögen is een eiland (en plaats) in het landschap Bohuslän en de provincie Västra Götalands län. De plaats heeft 1437 inwoners en een oppervlakte van 104 hectare. De plaats is met de plaats Kungshamn verbonden door de Smögenbrug.

Er staan werkelijk de prachtigste Pippi Langkous huizen. Het ene nog creatiever dan de andere. Maar de creatieve huizen zijn allemaal oude huizen. De nieuwe huizen zijn meer prefabrikaat. Jammer is dat. Er is heel actief kerkewerk. Gisteren waren allemaal blonde Zweedse jongeren middels zang, gitaar en veel elektrische versterking op een boot in de haven de consumerende massa's van het bestaan van Jezus Christus op de hoogte stellen. En dat terwijl ik aan het eten en al een beetje chagrijnig van de regen en het uitglijden op de rotsen was.

Vandaag geven we Smögen gewoon nog een kans, maar niet nadat ik eerst ín de bibliotheek ben geweest.

Geen opmerkingen: