dinsdag 25 september 2012

Bezuinigen

Nieuws van de dag: Per 1 oktober gaat de verlichting langs sommige snelwegen 's avonds laat en 's nachts uit. Deze maatregel is onderdeel van een reeks bezuinigingen van Rijkswaterstaat. In tunnels en op plekken met een scherpe bocht of een korte invoegstrook blijven de lampen wel branden.

Rijkswaterstaat moet 1,64 miljard euro bezuinigen. Daarom gaat het aannemers op sommige wegen ook overdag laten werken in plaats van alleen 's nachts. Dat zal leiden tot meer files, aldus Rijkswaterstaat. De instantie gaat verder bezuinigen op het maaien van bermen, op advertenties waarin werkzaamheden worden aangekondigd en op voorzieningen voor schippers op de binnenvaart.

Op en neer naar Emmen heb ik veel over de Veluwe gereden.  Aardedonker. Op en neer naar Den Helder in de kop van Noord-Holland van hetzelfde laken een pak. Ik vind het wel mooi. Ik heb het vooral als oer en nooit als gevaarlijk ervaren. Ik herinner me ook dat er talloze protesten waren tegen steeds meer snelwegverlichting. De ANWB is natuurlijk tégen vermindering van lichten.

Geen opmerkingen: