woensdag 26 september 2012

Huis Met Twee Keukens

Naar de makelaar, ter oriëntatie. Hoe werkt een makelaar heden ten dage? Wij hebben geen idee. Deze werkt op basis van no cure no pay. Het initiatief ligt bij ons. Wij moeten in dit arrangement (à 1495 euri) zelf een eerste bezichtiging organiseren. Als wij serieus interesse hebben gaat hij mee naar de tweede bezichtinging.  Hij kan goed van de prijs af kletsen, zegt-ie.

Om hem een indruk te geven van de ideeën geef ik hem de adressen van onze beider droomhuizen op. Een aan de Vecht en een in Groenekan. Leuke te huizen, maar te duur.

Komende zaterdag is het NVM Open Huizen Dag, dan mag je tussen 11u een 15u aanwaaien bij de huizen. Taakje van de avond: een lijst aanleggen van te bezoeken huizen. Helaas staan onze droomhuizen niet op de lijst van Open Huizen Dag.

Die makelaars stuur ik een mailtje, of we zaterdag welkom zijn. Al zoekende vind ik ook een huis met twee keukens in de wijk Tuindorp. Gezien ons verschil in keukenbenadering is dat huis misschien ook wel een optie. Maar dat huis staat in de verkoop bij de makelaar die wij als aankopende makelaar hadden bedacht.

Geen opmerkingen: