zondag 2 september 2012

Unvergessliche Badespass

Het onderwerp reisgidsen heb ik geloof ik nog niet behandeld. We reizen hier met informatie van Stap Reizen en van een Duitse reisgids over de Azoren van Michael Müller Verlag. Ik ga niet al te diep op het fenomeen in nu, dat heb ik bij eerdere reizen vast al wel gedaan, maar het is een thema. Het komt er kort door de bocht op neer dat Bobby graag gidsen volgt en ik liever 'intuïtief' reis. Deel van de intuitie bestaat uit folders en gidsjes die ik onderweg tegenkom.

Het gele zwavelbad in Furnas, geef ik toe, had ik intuïtief nooit gevonden. De aanbeveling in Bobby's reisgids luidt: 'unvergessliche Badespass'. Dat wás het ook.

Vandaag bezoeken we Ribeiro Grande, de twééde stad van São Miguel, aan de noordkant, en volgens de gids eigenlijk leuker dan Ponta Delgada. Het is er nogal levendig, zeg maar, want er wordt vandaag een groot volksfeest in de steigers gezet, wat nogal wat decibellen oplevert. En er vinden huwelijken plaats.

Dus tovert Bobby als alternatief uit zijn reisgids nog wat meer Badespass: een waterval met ijzerhoudend warm water midden in de bergen: de Caldeira Velho. Net als hij mij overgehaald heeft en ik midden in de bossen in de bikini stap stopt er een bus toeristen die gaan staan toekijken en fotograferen.

Er zwemmen in dit poeltje verder alleen kinderen, merken we na enige tijd op.

Geen opmerkingen: