woensdag 9 april 2014

Met het OV

De notaris zit aan het Willemsplantsoen. Dat is vlakbij Utrecht CS. Het is eigenlijk onzin om met de auto te gaan. Dan heb ik de keuze uit gratis parkeren op de Nijenoord, 12 minuten lopen naar Bobby, naar boven, naar beneden, naar schuurtje, fietsen etcetera... Of ik ga met de bus en de trein. En zo zit ik ineens in Bus 37. Hij zit vol met mensen uit alle windstreken uit Noord, die naar de Dappermarkt gaan. Het is lente en de chauffeur heeft voor iedereen een gebbetje.

Op Amstel tref ik een oude dame die vandaag Vrij Reizen doet en voor het eerst dat aan de automaat heeft gedaan. 'Je ziet er als oudere zó tegenop', zegt ze, 'je bent altijd bang dat er een rij ongeduldige mensen achter je staat, maar het was heel gemakkelijk.' Dat ook 'jongeren' als ik aan apparatenstress lijden, dat hoort ze niet.

Vandaag gaat ze naar het nieuwe station in Rotterdam, vertelt de dame. Dat heeft ze op het journaal gezien, dat lijkt haar mooi. Dan eet ze daar een broodje en dan gaat ze weer terug. 'Je moet er wat van maken, van het gepensioneerde leven', vindt ze. Morgen gaat ze naar de 50-plus-bioscoop in Tuschinski. Dat kost 5 euro maar dat is inclusief koffie en een muffin. En vrijdag gaat ze op en neer met de nieuwe pont van het Azartplein naar de Meeuwenlaan. Dat is gratis. Je moet er wel wat van maken, van je pensioen, herhaalt ze.

Ik zou wel willen vertellen over de notaris waar ik naar op weg ben, maar haar trein naar Rotterdam komt al.

Geen opmerkingen: