vrijdag 25 april 2014

Windows 8

Vanwege de onveiligheid van Windows XP en de verplichte overstap naar wat anders heeft Bobby een nieuwe PC gekocht met Windows 8. Thuis heb ik Windows 7, geen probleem mee gehad. Wat kan er mis zijn met Windows 8? Maar inmiddels heb ik al op menig partijtje staan kermen over Windows 8. OnBeGrijPeLijk!

Maar goed, dit gezegd hebbende, er zijn meerder mysteries in de wereld van de computers. Zo hebben wij van het werk een backoffice, die alleen in Internet Explorer werkt, maar op sommige computers wel en andere niet. En soms doet hij sommige functies wel en andere niet. De helpdesk van het werk en de backoffice-bouwer weten het ook niet, dus dan leg je maar het hoofd in de schoot. Het lijkt altijd net alsof het aan jóu ligt, dat jij dom bent.

Het gevolg is dat ik als ik het weekend in Utrecht ben nooit in de backoffice kan. Dan kan ik niet even een artikeltje of plaatje uploaden. Nee dan moet ik een collega sms-en of zij het willen doen. Dat willen zij dan wel, maar toch...

Laatst hadden we echter dat ineens niemand meer plaatjes kon uploaden. Wel op het werk, maar niet thuis. Weken duurde het voordat de helpdesk eruit was. het antwoord was dat we bij de internetopties 'lokaal intranet' moesten toevoegen. Waarom? Wat er veranderd was? Niemand wist het. Maar wat zou je zeuren? Het werkte weer.

Vandaag trek ik de stoute schoenen aan en probeer ik op Bobby's nieuwe computer met Windows 8 of het misschien zou kunnen lukken, dat ik weer in de backoffice kan. Het duurt een uur, ik klik blind YES op de meest onbegrijpelijke instructies,  maar dan doet het het. YES

Geen opmerkingen: