zaterdag 21 juni 2014

Meezingen

Roro7 heeft een zus en die speelt in de band Jula. Die heeft vanavond meezingavond met diner in het gebouw van de roeivereniging aan de Hobbemakade. Dat lijkt me nu leuk: een avondje keel voluit smartlappen zingen. Voor mee-eten blijkt mijn aanmelding te laat, maar mee-zingen mag.

Dat is me toch een partij leuk! Jula is een band van 4 dames en alle vier hebben ze buren, vriendinnen, clubjes en wat al niet meegenomen. 90% is vrouwen. 

Ik heb geen idee wat of wie ik er ga aantreffen, maar er zijn best wat bekenden. Bonnie, oud-collega van mijn werk ooit bij De Tijdstroom en Elsevier Maarssen, zij is buurvrouw te Landsmeer van de toetseniste. En ik zie een medelid van mijn damesgenootschap. Zij is buurvrouw van de bassiste te IJburg. Ik ken dus de zus van de gitariste.

Ik zit naast een 87-jarige dame uit Landsmeer, die zegt dat ze niet kan zingen maar mooi wel voluit meezingt, ook met Astrid Nijghs. 'Ik doe wat ik doe'. Verder zingen we liedjes als 'wij doen samen met één vrijer', 'laat me alleen, alleen met al mijn verdriet', 'ik ben gelukkig zonder jou', 'Het wordt niets zonder jou Annabel' en nog veel meer. 

Ach wat een vreugde en een feest, deze avond. Zo blij als mensen worden van een beetje voluit zingen. Stiekem hoop je dat ze dit elke maand doen, niet alleen vanwege het zingen en de blije mensen, maar ook vanwege die locatie van de roeivereniging aan het water. Het blijkt slechts een jáárlijks event. Volgend jaar weer, zullen we maar zeggen. Dan woon ik in Utrecht, bedenk ik met enige schrik.

Geen opmerkingen: