zondag 22 juni 2014

Mr Muscle

Al sinds ik hier woon heb ik problemen met de afvoerleidingen. Het doucheputje. De afvoer van de wastafel. Ik vind het altijd een beetje genant. Ik heb wel een plopper, maar die doet niet veel. Eens per twee jaar komt er een man van de Woningbouw langs, die preventief problemen oplost ofwel voor probeert te zijn. 

Soms krijgt Bobby de geest en gaat hij het zwaanshalsje losdraaien en mij laten zien wat er allemaal in zit. Het zijn niet de mooiste momenten, zeg maar, ik krijg er het idee van dat ik en mijn afvoer veel viezer zijn dan andere mensen. 

De man van de tweejaarlijkse preventieve beurt kan er ook niets op vinden. Verder heb ik geen vraagstukken voor hem, dus het is een ongoing story. Gelukkig ga ik verhuizen, zullen we maar zeggen.

Zelf stort ik er af en toe een fles Mr. Muscle in en dan gaat het weer een maand of wat goed. Chemische middelen van een ander al dan niet ecologisch merk richten niets uit, heb ik proefondervindelijk ondervonden. Maar Bobby vindt dat ik Mr Muscle niet moet gebruiken. Dat is slecht voor het milieu. Daar heeft hij weer gelijk op.

Nu loopt het allemaal zo langzaam door dan hij al een uur aan het ploppen is. Puffend, kreunend, zwetend en af en toe schreeuwend. En af en toe komen er brokken verkalkte haar- en zeepresten naar boven. Het is heel zwaar en uitputtend werk en alleen de aanhouder wint. Af en toe moet ik komen, maar ik loop het liefst ver weg.

O! Dank! Van de vorige bewoners van mijn huis die nu in Frankrijk wonen leest zij mijn blog. Zij schrijft: 'Die problemen waren er al vanaf de oplevering van het huis, het ligt dus niet aan jou maar ergens met de aanleg is er iets mis gegaan...'

Geen opmerkingen: