zondag 1 juni 2014

Warren

Ben verzeild geraakt in het laatste Geheim Dagboek 2001 van Hans Warren. Hij is oud en der dagen zat, zoals dat heet. Het gaat lichamelijk naar en eerloos met hem, en over die werkelijkheid, die bijna alles overvleugelt, schrijft hij zeer openhartig. Zoals hij in al die dagboeken openhartig over alles schreef.

Het naarste van alles is dat zijn vriend Mario zo akelig tegen hem doet. Die scheldt en tiert en vindt dat Hans zich aanstelt. Waarom doet hij zo? Dat het niet meevalt een zieke en stervende geliefde dagelijks te verzorgen, dat zal iedereen begrijpen. En dat je wel eens uit de bocht vliegt. Maar in deze mate? Je zou er de versie van Mario toen en nu wel over willen lezen.

Eind dit jaar verschijnt de biografie over Hans Warren. Ook weer zo'n fenomeen, hoe kan je een biografie over iemand schrijven waar je zo lang de levenspartner van was? Dan maak je wel veel samen mee, mis je toch ook een boel?

Warren bespiegelt ergens over het verschil tussen Dagboek en Memoires, dat je in een Dagboek veel eerlijker bent dan in Memoires. Zou Warren geblogd kunnen hebben? En wat had hij daar dan gedaan? 

Geen opmerkingen: