maandag 9 juni 2014

Tweede Pinksterdag

Na die fietstocht naar Marken van gisteren vind ik een wandeling van 19 km vandaag best een beetje overdreven, maar ja, we hebben het afgesproken. Dus staan we om 07 uur op (Amsterdam), om om 09 uur aan de Maliesingel (Utrecht) en groupe te vertrekken met bus 41 (halte Venuslaan) naar Wijk bij Duurstede.

Het leuke van al die uitjes is je te beseffen dat Nederland hier en daar toch wel beeldschoon is. We beginnen vandaag bij Kasteel Wijk bij Duurstede en het idee is langs de Kromme Rijn naar Cothen en Werkhoven te  kronkelen. We beginnen te Wijk met een groep van 25 personen van wie we er al ras 20 kwijtraken als wij met vijf eerst graag koffie willen. Dat zit niet in het programma, dus daarmee raken we meteen al op achterstand. Want we nemen ook appeltaart en een tweede kopje koffie.
Van het kleine groepje van vijf raken we nog een kwijt bij een kersentuin, die het  wandeltempo niet kan bijhouden, en wat later nog eens twee, omdat zij bij een extra bocht van de Rijn de kortste route kiezen, vanwege voorspeld onweer, windstoten en hagelstenen. 

Bobby en ik gaan toch voor de extra bocht. De lucht is wel dreigend, maar noodweer komt mooi niet. Zo lopen we uiteindelijk met zijn tweeën in plaats van met 25. Ik vind het wel zo rustig. Met 25 personen wandelen is een hele opgave, of je je nu wel of niet met de mensen wilt verhouden. Ook al mag alles en hoeft niets. Het is prachtig groots en weids. En, mooi wel 19,3 km. All time record, telt mijn app

Geen opmerkingen: