vrijdag 6 juni 2014

Poetry

Het damesgenootschap heeft een uitje geregeld naar Utrecht. We krijgen een rondleiding op het Domplein, we eten bij restaurant De Rechtbank en wonen De Literaire Nacht bij in theater De Paardenkathedraal. Daar treedt onder andere de Amerikaanse schrijver Michael Cunningham op. In het kader van de gewenste inburgering besluit ik mee te gaan. Tosca Niterink leest er ook voor uit Het Vergeethuis, haar boek over haar demente moeder.

Een meisje met rossig haar en een wat te kort rokje presenteert de avond. Ze zegt steeds net onjuiste dingen, te naïef. Ze zou zo een personage in Toren C kunnen zijn. Het is af en toe tenenkrommend. We moeten er allemaal om lachen. Nader onderzoek wijst uit dat zij dichteres is. En ze komt uit Almelo, heeft Nederlands gestudeerd, werkt bij Grooenpeace, en is dus vrijwilligster bij deze club.

Al met al is het wel een heel bijzonder clubuitje, heel braaf eigenlijk, en vooral waardevol in het licht van de clubtrouw. Literaire avonden met jonge debuterende dichters, nou nee.

Het leukste is een muzikant/beeldend kunstenaar met eigengemaakte gitaren. Goslink.

Geen opmerkingen: