woensdag 26 april 2017

Achtien - met één t

De dag van de taarten. Waar moet ik in Utrecht naar toe voor bijzondere taarten? Ik krijg als advies onder meer Bond en Smolders aan de Lijnmarkt en De Bakkerswinkel aan Plompetorengracht, maar het is koud en het regent en hoe krijg ik dan die taarten in godsnaam hier? Al googelend kom ik uit bij De tafel van 18, aan de Voordorpsedijk net aan de rand van Utrecht oost midden in het groen. Ik zet er maar wat linkjes bij zodat u kunt meegenieten.

Ik mail en spreek de voicemail in, en na twee uur belt ze terug. Wie ben je als ik vragen mag. Ze heeft 19 jaren een winkel gehad aan de Burgemeester Reigerstraat, vertelt ze, met 9 mensen in dienst, 'Maar toen kwam Heel Holland Bakt en toen ging iedereen zelf bakken en gingen de zaken niet meer zo goed.' En al die mensen in dienst... Nu bakt ze thuis taarten. Ze heet Petra  Achtien, met één t, vandaar de naam van haar zaak. Hoe doe je dat dan, zoveel taarten bakken?

Ik geeft mijn wensen telefonisch door, maar of ik via de webwinkel wil bestellen, dan kan ik gelijk met iDeal afrekenen. 

Geen opmerkingen: