dinsdag 18 april 2017

Dordt

Wat hebben wij een geweldige kluit Neven- en Nichten. We komen bijeen te Dordt bij Nicht Nellie, die samen met haar twee zussen en broer de dag hebben georganiseerd. Het voelt alweer een stuk vertrouwder dan de eerste keer, drie jaar geleden. Toen waren we te Gouda. Toen had 'onze' Zus1 het georganiseerd. Met genealogisch programma. Vooral onze sikkeneurige Goudse betovergrootmoeder Geertje  Sloof had diepe indruk gemaakt.

Zus1 had de vorige keer de familiegeschiedenis teruggetraceerd tot Nieuwerkerk aan den IJssel. Nu was ze weer 5 generaties naar voren geschoven en had ze voorvaderen gevonden in ik meen de 15e eeuw in Leiderdorp. Bij het Leidens Ontzet was alles rond Leiden onder water gezet en was onze voorvader alles kwijtgeraakt. Zijn nageslacht vertrok naar Zevenhuizen. 

Niemand wil vooralsnog een familiedagje Leiderdorp. 

We doen een quiz met de ingestuurde baby-en puberfoto's, die veel hilariteit oplevert. 'Is die baby van jullie?' 'Nee niet van ons'. 'Ook niet van ons. Dan moet-ie uit Coevorden komen.' De plaatsnamen onzer jeugd waren Dordrecht, Emmen, Coevorden en Kampen, en oma te Leeuwarden, later Assen.

We krijgen een stadswandeling door Dordrecht met een geweldige goed vertellende pensionado. En natuurlijk de groepsfoto. En dan diner. En het blijft maar geanimeerd. Sommigen willen alweer volgend jaar.

Voor wie meer wil weten over Leiderdorp. Het heeft ook een museum.

Geen opmerkingen: