dinsdag 25 april 2017

Level

De gebroken pols doet minder zeer nu, en ik durf weer op de fiets naar station Zuilen. Ik werk ook weer de hele dag, wat al met al toch een beetje veel is, gezien het feit dat ik na mijn avondmaaltje op de bank in slaap stort. Als ik rond achten wakker word en het Journaal heb bekeken - wat nu weer te Frankrijk! - ga ik mij maar eens verpozen met de nieuwe Britse televisie The Level.

Hoofdpersoon is Nancy Devlin, die getuige is van een moord op de corrupte zakenman waarbij zij gewond geraakt en ternauwernood kan ontsnappen. Deze Frank Le Saux was een oude bekende van haar Devlin en de vader van haar vroegere beste vriendin. Ze hielp hem regelmatig uit de problemen en daarom verzwijgt ze aan haar collega's en superieuren dat ze bij de dodelijke aanslag aanwezig was.

Haar baas beslist dat Nancy in Brighton mee ingezet wordt in het moordonderzoek. Ze krijgt daar een partner Sam, met wie de samenwerking heel slecht is. Ze kan bewakingsbeelden van een apotheek laten verdwijnen, maar ook de moordenaar heeft de beelden gezien. Deze moordenaar is naar haar op zoek omdat ze de enige getuige van de moord was. Devlin ontdekt dat er een mol binnen het politieteam zit en ze gaat op zoek naar zijn identiteit. Het is behoorlijk heel heftig, maar goed spel en goeie acteurs. Aanradertje. (Ik kijk dus op NLziet. Op dat Telezien staat-ie niet.

Geen opmerkingen: